FK Tellus – the road so far

Hei alle sportsinteresserte geografer! Da er vi godt inne i et nytt semester og fotballsesongen er godt i gang. Dette innlegget kommer til å handle om nettopp dette. FK Tellus, fotballsesongen og the road to success!

Etter en heidundrandes sesong under både høst og vårsemesteret i fjor var Tellusgutta klar for ny sesong – med en delt 1. plass på tabellen med Erudio i Dragvolligaen var det ingen tvil om at gutta var heltente på å fjerne Erudio og ha total herredømme over 1. plassen i år. Men gudene over fortet på Eberg hadde andre planer – «Dragvolliga har ingen til å drifte den så det blir ikke noe av» var meldingen som tikket inn i starten av semesteret på Messenger-kontoen vi ble påtvingt av Facebook for et par år siden.. «Tellus får ikke spille kamper» «KRISE i de innerste rekker i FK Tellus» «NOEN MÅ GÅ» lød overskriftene i landets aviser.

Redningen skulle komme i form av en melding på den samme Messenger-kontoen fra vår erkefiende – Erudio. Erudio hadde hoppet av et synkende skip og gått over til Studentligaen – FK Tellus bestemte seg for å gjøre det samme i samråd med laget og Styret.

Hva er forskjellen? I Studentligaen spiller lag fra i hovedsak Gløshaugen og omegn. Dette innebærer da for FK Tellus, et høyere nivå på lagene – flere lag = flere kamper – men også en mer forutsigbar fotballopplevelse. Dette er i første omgang et prøveprosjekt, så får vi se hvordan det går og om Dragvolligaen kommer i drift igjen til neste år. Personlig synes jeg det skal bli interessant å få bryne seg mot lag fra Gløshaugen og omegn og se hvordan FK Tellus stiller fotballmessig i studentbyen Trondheim. Siden vi er to lag fra Dragvoll som har meldt oss inn i Studentligaen har lagledere fra Erudio og FK Tellus bestemt seg for å støtte opp om hverandre gjennom ligaen – fram til vi møter hverandre for nok et toppoppgjør. Da blir det god gammel Dragvollfotball nok en gang!

Fortet har endret seg fra Eberg kunstgress til Tempe kunstgress – så hvordan har erobringen av dette nye fortet gått for FK Tellus so far?

Vi har spilt tre kamper. Mot Placebo FC (Medisin) |TAP| – Mot Omega Løkka (ELSYS & Kybernetikk) |SEIER| – Mot Handelshøyskolen SK |TAP|

Placebo FC – FK Tellus (3-0)

Første kamp i sesongen, 18 staute geografer møter opp for første gang på Tempe kunstgress i et ruskete vær. Et kjempegodt oppmøte som viser seg å være helt nødvendig etter de første spilte 45. Gjennom store deler av 1. Omgang har vi litt for stor respekt i møtet med Studentligaen. Vi legger oss passivt og mye av 1. omgang handler om å jage en ball som spilles mellom Placebo spillerne. Etter 45 minutter med jaging av ball er mange av Tellus spillerne slitne – 10 minutter pause hjelper noe men vi får god bruk for benken i løpet av de neste 45. Keeper Jonas må gå etter 1.omgang så Håvard Guldteig får prøve seg som keeper, og imponerer. Med flere vakre redninger hindrer han Placebo FC i å øke ledelsen. Kollektivt utover i 2. omgang blir vi mer aggressive og vi får spilt mer ball. Kampen ender 3-0, men FK Tellus har kommet fra kampen med god lærdom. Null respekt fra start! Banens beste – Håkon Langli

Omega Løkka – FK Tellus (13)

For andre gang skal FK Tellus forsøke å erobre fortet på Tempe. Med lærdom fra forrige kamp går vi ut på banen med lite respekt for motstanderlaget og bestemt på at denne kampen skal vi vinne. Starten starter jevnt mellom begge lag, ballen triller fram og tilbake på banen. (1-0)! Omega Løkka får et innlegg fra siden som plutselig havner bak Jonas i mål og inn i nettmaskene. Etter dette våkner FK Tellus og presset øker men til pause står det fortsatt 1-0 til Omega Løkka. Etter pause styres kampen slik FK Tellus vil ha det. To innlegg fra Jonas Baa til Jacob gir uttelling begge gangene. 1-2 til FK Tellus. En lang ball fra Bjarte til Jacob som stusser den i bue over keeper resulterer i 1-3 til Tellus. Banens beste – Jacob Malvik.

Handelshøyskolen SK – FK Tellus (5-2)

FK Tellus starter kampen aggressivt med en 4-3-3 formasjon. Omgangen starter helt greit, fram til motstanderlaget får inn et kanonskudd fra utenfor 16 – meter. Et utrolig godt forsøk på å redde fra Jonas men dessverre går ballen inn i nettet. (1-0). FK Tellus følger opp med en corner som til slutt blir kriget inn i mål. Her skulle Handels egentlig hatt frispark men heldigvis for oss hadde ikke dommer helt dagen i går. (1-1) FK Tellus henger med fram til pause hvor stillingen da står 3-2. Etter et formasjonsbytte til 4-4-2, igangsatt fra vår store bauta Kristian ser kampbildet mye bedre ut. Vi får mer kontroll bakover men oppover i banen sliter vi med å få laget oppover. På stillingen 4-2 begynner vi med klassisk Tellusstil – lange baller opp til løpesterke Trygve som herjer og gruser forsvaret ned til pukkstein men manglet dessverre den siste finishen for å få ballen i mål. 5-2 målet er ingenting å si på bortsett fra at det ikke skulle vært der. Lite kommunikasjon på banen fører til at en motstandsspiller snapper opp utspill fra keeper og setter den enkelt i mål. Mot slutten av kampen er det FK Tellus som presser men ballen vil ikke inn i mål. Lærdom fra denne kampen er at enkeltspillermessig er vi på et høyt nivå – om vi får det kollektive til å stemme på alle plasser i banen er vi et langt bedre lag. Forsvaret skal få all heder og ære for innsatsen de la ned under denne kampen og banens beste her er Peder.

Langt innlegg! Takk for at du var såpass interessert at du leste hele – du har fått en gratisbillett til neste kamp mot Omega FK – 5. Oktober kl 15:30 på Tempe Kunstgress 🙂 Eller scrolla du bare ned ? 😦

  • Sondre -Engasjert lagleder for FK Tellus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s