Skrevet av Amalie Hilde. Alle bilder er tatt av Sanna Lujala

Egea Trondheim var godt representert på årets regionalkongress for North & Baltic – regionen i Egea med hele to deltakere. Kongressen ble avholdt på en forskningsstasjon i utkanten av Oulanka nasjonalpark ved grensen mot Russland helt nord i Finland, og til tross for at det var midten av mai lå temperaturene på rundt null grader og vi hadde skiftende sol og snøbyger hver dag.

Da var det fint at forskningsstasjonen var utstyrt med tradisjonell finsk badstu, som stort sett var i bruk gjennom hele kongressen. Oulanka-elven var fremdeles islagt, men vi fikk laget en fin badeplass og tok oss et bad for å fart på blodsirkulasjonen.

Som seg hør og bør på en Egea-kongress ble det lite søvn og mye opplevelser på oss begge to. Dagene var fylt opp av workshops, ekskursjoner og møter.

Workshops: på bildet til venstre er Henrik og Tobi i gang med å diskutere mobilitet i rurale områder, mens på bildet til høyre prøver en gjeng geografer å finne ut om lokale produkter (f.eks Whiskey) kan utvikle næring på bygda og hindre fraflytting.

DSC03529
De ulike komitéene i Egea fikk presentere seg under Egea fair.

Selv om dagene begynte tidlig og det var mye på programmet, var det nok av kaffe- og snøballkrigpauser så vi ikke skulle gå lei eller sovne underveis.

DSC03362

I dypet av de finske skoger lå forholdene til rette for spennende ekskursjoner i nasjonalparken. Vi trosset kulden og snøværet og la ut på fottur, selv om enkelte av oss angret på at vi hadde latt skiene være igjen hjemme.

Kveldene besto av sosialt program med ulike tema, blant annet det tradisjonsrike Cultural fair. Vi serverte typisk norsk mat og drikke som reinsdyrpølse, brunost og akevitt for å gi de andre deltakerne en smak av Norge. For første gang på lenge var det også et svensk innslag på det norske bordet, og kanelbullarna ble revet bort på under en time.

DSC03543

Trøtte og glade kom vi hjem til Trondheim akkurat i tide til eksamen. Vi har kanskje ikke fått lest like mye som vi burde, men vi liker å tro at livserfaring og nye vennskap er viktigere enn eksamenskarakterer.

Vi i alle fall øvet opp avgjørende survival skills i møtene med bjørn i området:

P1013109 copy2
NB! Ingen geografer ble skadet under fotoshooten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s