Da jeg ble bedt om å skrive en liten tekst om EGEA-turen til Helsinki, satt jeg meg ned og tenkte litt over hva jeg nettopp hadde vært igjennom. Jeg kan sitte her og skrive ganske lenge, men det kan bli litt for mye og bli ganske kjedelig. Da vi ankom Helsinki ble vi plukket opp av en av de finske EGEA studentene vi skulle tilbringe tiden sammen med. Etter mange timer med reise sammen med Sven, så antok jeg at vi skulle bli splittet opp og fordelt på hver vår finske student. Det var ikke tilfellet da vi måtte bo sammen de neste tre dagene også. Vi så på hverandre og sa ”huff”.  Sven og jeg bodde hos den finske geografistudenten Emil, som hadde en leilighet i et område kalt ”Kurva” eller kurven som det heter på norsk.

De neste dagene ble vi guidet rundt i Helsinki for å få en god feeling om hvordan Helsinki er som by. For de som har vært i Oslo, så har Helsinki mange likhetstrekk med Oslo. En av gatene i Helsinki, hvor flere ambassader befinner seg likner ganske mye på Karl Johans gate. Vi oppdaget ganske tidlig at finnene liker å vandre, da vi gikk opp mot 17-18 km om dagen. Så klart ble vi slitne i bena og kroppen generelt, men det ga oss mange fine opplevelser av naturen rundt Helsinki.

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Siste kvelden var det tid for en ”pub crawl”. Det er en happening hvor alle studentene kler seg i ”overalls” som kan likne på russebukser. På disse buksene har de sydd fast merker som representerer de forskjellige happenings som de har vært med på. Pub crawlen var ikke som vanlig crawls, i alle fall ikke for oss da vi tok det mer med ro. Etter noen barer endte vi opp på en pub i sentrum, hvor vi ble sittende til de fleste begynte å dra hjem. Etter alle hadde dratt hjem, skulle Emil, Sven og jeg kjøpe nattmat. Vi stelte oss tydeligvis i den farligste køen i Helsinki, ifølge Emil. Hvorfor det var den farligste, det fikk vi ikke så godt svar på. Sven og jeg fant ut det var på tide å utforske det finske språket og bestilte ”Mega-Hapurilainen”  som rett og slett betyr en megaburger. Sven fikk spørsmålet ”What kind of sauce?” og Sven svarte veldig bestemt og målrettet ”Medium”. Det fikk selgeren til å le, da selgeren spurte om han ville ha ketchup eller sennep. Det brøt ut en kraftig latter blant de fleste rundt der, inkludert Emil og jeg som brukte det mot Sven de siste timene før vi reiste hjem. Da vi kom hjem til Emil den natten så hadde kjæresten til Emil kommet hjem. Da Sven og jeg aldri har møtt kjæresten, og hun lå og sov, så hadde vi ganske store vanskeligheter med å holde inne latteren.

Vi var alle storfornøyde med turen, og ønsker finnene velkomne til Trondheim i november.

img_4160

Skrevet av Magnus Brenden, førsteårs geografistudent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s