Bli med GEOLF til Frankrike og Russland!

Er du interessert i å reise i Europa sammen med andre geografistudenter? Da har du fremdeles sjansen! Det er nemlig ledige plasser til begge utvekslingene denne våren. Dette semesteret arrangerer Geografenes linjeforening og vår fillial av European Geography Association for students and young geographers (EGEA) to utvekslinger, til kystbyen La Rochelle i Frankrike og Izhevsk, som befinner seg vest i uralregionen i Russland. Ei utveksling fungerer slik at en gjeng fra to geografifakulteter besøker hverandre, for eksempel drar vi først til Izhevsk, mens de russiske geografistudentene etterpå besøker oss i Trondheim.

Noe av det beste med EGEA er at en gjennom utvekslingene får oppleve stedene en besøker gjennom de lokales øyne. En får også et annet perspektiv på hvordan det er å studere geografi andre steder enn i Norge. Tidligere har vi hatt utvekslinger med for eksempel EGEA København. I København fikk geografene fra Trondheim oppleve byen på ekte københavnsk vis – på sykkelsetet. Videre inneholdt oppholdet blant annet et besøk til Amager Strand, et strandområde tilrettelagt av kommunen for rekreasjon for byens innbyggere. Dette er et aktuelt eksempel på byutvikling, relevant i emnet Menneske og sted II.

IMG_2197
Amager Strand i København, et eksempel på dansk byutvikling.

Tilbake i 2013 var vi elleve geografer som reiste på utveksling til Wien. Vi hadde en omvisning på universitetet og fikk se en interaktiv globus som universitetet hadde utviklet. På globusen kunne man for eksempel vise hvordan tsunamien i 2004 utviklet seg time for time.

IMG_0768
Ny bruk av geografiske informasjonssystemer på Univeristetet i Wien.

Denne våren blir det som nevnt utvekslinger med EGEA La Rochelle og EGEA Izhevsk. Har du lyst til å besøke byen som ikke var på kartet når spenningen var som størst mellom øst og vest under den kalde krigen? Eller besøke landet hvor Paul Vidal de la Blache var fra, forskeren som ses på som avgjørende for utviklingen av den moderne geografi?

Bli med GEOLF og EGEA Trondheim på tur!

– Robert, kontaktperson for EGEA Trondheim og masterstudent i geografi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s